Living Bathrooms

Företaget

unternehmen_see_540.jpg

Efter den ofrivilliga pausen 2009, har Duravit än en gång lyckats öka tillväxten från tidigare år under det mera ekonomiskt stabila 2010. Med några få undantag har den internationella marknaden utanför EU visat en anmärkningsvärd ökning i försäljning. Marknadsutvecklingen inom EU var också stabil där Tyskland hade en ökning på 4%. Totalt växte Groupsales med 12,1%  och den totala omsättningen låg under 2010 på 328,2 miljoner euro. Siffrorna visar att Duravit är bättre än konkurrenterna på nästan alla marknader.

duravit_indien_300.jpg
Duravit beslutade att bygga en ny fabrik i staten Gujarat.
En antal internationella projekt bidrog även till ett framgångsrikt 2010. Efter många års bearbetning av den Polska marknaden var de redo för ett eget marknadsföringsbolag. Duravit Saudi Arabia LLC lanserades som ytterligare en ny försäljningsorganisation. Med öppnandet av den 10:e fabriken stängde Duravit till gapet mot Asien och förutom de tyska fabrikerna i Hornberg, Meißen och Schenkenzell, fabrikerna i Frankrike, Egypten, Tunisien, Kina och Turkiet har Duravit nu även tillverkning i Indien.

duravit_sensowash_220.jpg
SensoWash erbjuder en ny standard för hygien och komfort.
Investeringar koncentrerades på ytterligare optimering av tillverkningskostnader, en fortsatt förstärkning av produktionssäkerhet och riktade miljöåtgärder. Utvecklingstakten på Duravit låg på en fortsatt hög nivå och ökade t.o.m. vilket resulterade i den nya SensoWash elektroniska wc-sits med hygiensits vilket kan öppna upp för nya marknader.

Duravit kunde även expandera på personalsidan. Duravit Group hade 5415 anställda världen över. Personaltillväxten för Duravit AG var 1.0 %, och 20,7 % av dessa anställda inom Duravit Group i Tyskland. Detta visar på en större tillväxt utanför Tyskland men samtidigt skapar och tryggar det arbeten i Tyskland.


De viktigaste marknaderna under 2010 var Centraleuropa, speciellt Tyskland, Italien, Spanien, Storbritanien och Frankrike såväl som Mellanöstern och några ökande Asiatiska länder. Majoriteten av försäljningen låg i Europa. Duravit Group stod för 77,1% av den totala internationella omsättningen.

Huvudkontor
Duravit AG
Werderstraße 36
D-78132 Hornberg
Phone +49 (0) 7833-70-0
Fax +49 (0) 7833-289
E-Mail: info@duravit.de
Internet:
www.duravit.de
www.duravit.com

Chairman of the supervisory board
Gregor Greinert

Management board
Prof. Dr. Frank Richter (Vorsitzender)
Thomas Stammel
Dr. Reinhard K. Volk

Grundat
1817

Antal anställda 2010
5415

Omsättning 2010
328,2 Mio. Euro (Group)

Produktsortiment

Sanitary ceramics, bathroom furniture, accessories, shower trays and baths, whirl and well-being systems and ceramic kitchen sinks

Fabriker
Germany: Hornberg, Meißen (Sanitary ceramics),
Schenkenzell (Bathroom furniture)
France: Bischwiller (Sanitary ceramics)
Egypt: Kairo (Sanitary ceramics), Kairo (Tubs)
Turkey: Istanbul (Sanitary ceramics)
China: Chongqing
Tunisia: Bizerte (Sanitary ceramics)

India: Tarapur (Sanitary ceramics)


Centrallager   
Duralog, Duravit Logistik GmbH,
Achern, Germany

Distributörer
Austria
Australia
Belgium/Luxembourg
China
Denmark
Egypt
Hong Kong
India
Italy
Japan
Lebanon
Middle East
Netherlands
Poland
Portugal
Saudi Arabia
Spain
South Africa
Sweden
Switzerland
United Kingdom
USA

Försäljningskontor
Slovakia
Dubai
Hungary
Singapore
Russia
Poland
Ukraine

Facebook
Twitter
Pinterest
RSS